Часник зимовий Любаша (посадковий зубок) 1кг
Нова пошта до відділення (за тарифами перевізника)
Нова пошта до двері кур'єром (за тарифами перевізника)
Самовивіз з магазину (Безкоштовно)
- Онлайн-оплата карткою Visa або Mastercard через WayForPay
- Оплата при отриманні товару (накладений платіж або кур'єру)
- Безготівкова оплата (IBAN) - оплатіть на рахунком без ПДВ
Висаджування часнику
Висаджувати часник потрібно за три-чотири тижні до заморозків. У нашій місцевості озимий часник саджують у середині жовтня, інколи навіть на початку листопада – кожної осені по-різному. Цього року, наприклад, похолодало дуже рано, і я приготувався висаджувати часник у двадцятих числах жовтня.
як вирощувати озимий часник, як омолодити посадковий матеріал, як зберегти до посадки
Зберігати часник до посадки потрібно в голівках – нелущеним. Заглиблювати зубки в землю слід за тією ж схемою, що і цибулини квітів: над зубком має бути шар землі, товщиною в два зубки. Якщо зубок висотою 3 см, лунку для нього потрібно копати глибиною 9 см.
Перед висаджуванням треба добре розпушити ґрунт і внести в нього перегній з розрахунку 1 відро на 1 м². Розташовувати великі зубки цього сорту в ряду потрібно на відстані 30-35 см, залишаючи міжряддя шириною 40-50 см. Така простора посадка сприятиме нарощуванню гарної зелені та формуванню великих головок.
Також позитивно впливає на розмір голівок і мульчування поверхні грядки органічним матеріалом: на укритих грядках головки на 15-20 % більші. Крім того, під мульчею не ростуть бур'яни і ґрунт набагато довше зберігає вологу.
Підживлення та поливання
Часник треба підживити хоча б двічі. Навесні, як тільки з'являться сходи, а відбувається це не пізніше березня, потрібно внести під рослини азотне підживлення, наприклад, зброджений коров'як.
Приготувати добриво легко: у бочку ємністю 100 л потрібно вкинути 30 л свіжого коров'ячого гною і, доливши бочку до верху водою, залишити бродити на 2,5-3 тижні, а потім розвести водою 1:10. Витрата готового добрива – півлітрова банка під кожен кущик.
Коли часник викине стрілки, потрібно їх відразу видалити: рослинам доведеться витрачати живлення на розвиток стрілок, тому голівки будуть вдвічі меншими. В цей самий час потрібно внести в ґрунт калійне добриво: дві літрові банки просіяного деревного попелу залийте відром води, дайте добу постояти і розведіть цей концентрат 1:10. Витрата – півлітрова банка під кожну рослину.
коли саджати часник в листопаді 2023 року – які оптимальні строки?
Щоб виростити великоплідний часник, потрібно постійно підтримувати ґрунт на грядці у вологому стані. Я зволожую ґрунт крапельним поливом протягом пів години один раз на тиждень, і цього зазвичай достатньо.
Збирають часник у десятих числах липня. Він дозріває дуже швидко.
Оригінальні коди товару
Один з найпоширеніших сортів з США.
Застосовується в переважній більшості тютюнових сумішей.
Має делікатний смак, високий вміст цукрів в листі, що призводить до ферментації тютюну під час зберігання, і він набуває нового, найтоншого аромату.
Оригінальні коди товару
Ранній напівгострий сорт. Вирощується з насіння в багаторічній культурі. Циковиця округла або овально-округла, масою 100-150 г. Зовнішні лусочки — фіолетово-червоного кольору. Сорт порівняно стійкий до перопорозу, добре визріває до моменту прибирання, зберігається до 6 місяців. Салатного використання.
Оригінальні коди товару
Досить холодостійка рослина і при посівах ранньою весною, коли в грунті багато вологи, дає хороший урожай. Коріандр та кінза – це назва різних частин однієї рослини. Коріандром зазвичай називають насіння рослини, а його зелень часто називають кінзою. Вегетаційний період 30-40 днів. Щоб мати свіжу зелень, насіння можна сіяти кілька разів з проміжком часу між посівами 15-20 днів (період посіву – починаючи з ранньої весни до середини літа).
Оригінальні коди товару
Ранній, високотоварний сорт цибулі на перо від нідерландської компанії Hazera. Призначений для всесезонного вирощування у відкритому і закритому ґрунті. Рослина швидко нарощує зелену масу, має високу стійкість до стресових умов вирощування і не схильна до грибкових захворювань цибулі.
Оригінальні коди товару
Середньопізній сорт. Характеризується високою, стабільною врожайністю та напівгострим смаком. Сухі луски золотаво-коричневого кольору. Гарні високотоварні цибулини вагою 110-140 г мають округло-овальну форму.